Областният координатор на Асоциацията на географите в Югозападна България Иво

...
 Областният координатор на Асоциацията на географите в Югозападна България Иво
Коментари Харесай

Обещаното от БСП е изпълнено: От тази учебна година се увеличават часовете по география

 Open photo

 

Областният координатор на Асоциацията на географите в Югозападна България Иво Пенев се срещна с лидера на листата на „ Българска социалистическа партия за България “ в 10 МИР-Кюстендил Бойко Клечков, като изрази признателност за това, че обещаното е изпълнено. А точно, че часовете на учителите по география в България се усилват от новата образователна година и по този метод се откриват нови работни места за преподавателите по география у нас.

„ Искам да кажа, че през тази година се реши една голяма неправда, която тежеше на учителите по география повече от 20 години. Припомням, че през 2001 година МОН реши да ореже часовете на географите. Вследствие на тези орязвания, през годините се видя, че на държавните изпити и матурите резултатите по география са извънредно неприятни. През 2014 година беше основана Асоциацията на професионалните географи и регионалисти АПГР с задачата да се отстрани тази неправда. Повече от 8 години се борим с този проблем и все удряхме на камък. През април месец тази година, с помощта на претендентите за народни представители от Българска социалистическа партия Бойко Клечков и Ирена Анастасова, която беше ръководител на Комисията по обучение и просвета в 47-то Народно заседание, се провежда среща в кюстендилското читалище „ Братство “. На тази полемика участваха учители по география от цяла Югозападна България, като настояванията им бяха изслушани деликатно. Минаха няколко месеца от тази извънредно значима среща и в този момент учителите по география могат умерено да се зарадват и ухилен, тъй като резултатите са позитивни и часовете по география към този момент не са орязани, а се върнаха от МОН, по този начин както би трябвало да бъдат. Вече повече сътрудници ще могат да практикуват тази специалност, а децата в учебно заведение ще имат повече познания и визия за света и България. Тук е моментът да благодаря на господин Бойко Клечков, че одобри нашата концепция и тя се получи “, сподели регионалният координатор на Асоциацията на географите в Югозападна България Иво Пенев.

„ Българска социалистическа партия постоянно се е борила за едно по-добро и високо обучение на младежите в България. С този пропуск, за който стана дума, ние от левицата фактически се бяхме срещнали обширно. Казусът беше разискван със експерти от МОН. Със сериозния метод, който направи госпожа Ирена Анастасова, гилдията на географите у нас се почувстваха в свои води и тези часове, които им трябваха в образователния развой,вече ги има. Ние от Българска социалистическа партия образно показахме по какъв начин може да се ангажираме с проблеми и по какъв начин може да ги решаваме, тъй че българското обучение да е печелившо от това и обществото ни, като цяло. Искам да пожелая на 15 септември на всички възпитаници, които копнеят за познания, на първо място здраве, шанс и обич към новите знания, които ще придобият в учебно заведение. А учителите да не престават да работят с обич това, за което са призвани. И нека тази година е присъствена в учебно заведение и да няма отдалечено образование “, сподели кандидат-народният представител от Българска социалистическа партия в 10 МИР-Кюстендил Бойко Клечков.

 

 

 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР